Nyhedsbrev for Egholms Venner Nr.2 – 2005

Hermed nyhedsbrev nr. 2 for 2005.
Der er ikke sket noget revolutionerende omkring den 3. Limfjordsforbindelse.
Vores klager ligger endnu til behandling i Naturklagenævnet.

Folketingets trafikudvalg har været i Nordjylland, for at kigge på kommende projekter, herunder den 3. Limfjordsforbindelse. Ifølge Nordjyske blev politikerne ikke lovet noget, og omtalen af besøget kunne læses under overskriften: ”Lange udsigter for Limfjordsforbindelse”!

Vi har tidligere, fra Trafikministeriet fået at vide, at man her mente at en vestlig forbindelse skulle finansieres lokalt, men vi kunne nu læse at trafikudvalget mente at en 3. limfjordsforbindelse var en statslig opgave.. Nu ved vi jo så ikke om det stadig er sådan at staten er indstillet på at betale hvis en 3. Limfjordsforbindelse bliver et ekstra rør, i øst, mens nordjyderne selv skal betale hvis der bliver lavet en vestlig forbindelse.

Vi har haft besøg af Rasmus Prehn fra socialdemokraterne, som havde indbudt nogle af sine ”støtter”, samt en repræsentant fra teknisk forvaltning (Martin Schmidt) til hhv. at se og fortælle om hvor den 3. Limfjordsforbindelse er planlagt.
Egholms Venner var også budt med til en diskussion, og det gik særdeles fortrinligt.. I hvert fald var der, efter diskussionen en masse af socialdemokraterne, som skrev under på vores protester mod ødelæggelsen af Egholm.

Nu vi er ved underskrifterne, så går det stadig fint. Vi har p.t. ca. 3500 underskrifter, som kun er samlet ind på ganske få steder, nemlig ved Færgelejet på Egholmssiden, på Kronborg, hos Frisør Lars Ditlev og Klippekælderen, samt blomsterhandleren i Hasseris-gade.
Der hænger også lister i nogle af roklubberne, og enkelte har samlet ind ved forskellige lejligheder. De fleste som bliver spurgt skriver under, men det er meget tidskrævende at rende rundt og samle ind, ligesom vi jo heller ikke bryder os om at virke for påtrængende.
Skulle nogle af medlemmerne have lyst og tid til at samle ind så er det bare med at komme i gang. Vi regner med at indsamlingen skal fortsætte frem til det nye byråd tiltræder i 2007.

Den 25. oktober afholder vi vælgermøde på restaurant Kronborg, som Laila og Leif åbner til lejligheden. Mød endelig talstærkt op og læg pres på politikerne.
Der kommer repræsentanter fra følgende partier:
Socialdemokraterne, Venstre, de Radikale, Kristendemokraterne, SF Enhedslisten, og Borgerlisten.

Følgende medlemmer af Egholms Venner stiller op til kommunalvalget: Inge Ibsen Formchenco (Kristendemokraterne). Henrik Nielsen og Jørgen Andersen (SF), Susanne Flydtkjær (Enhedslisten), Michael Madsen, Villy Gregersen, og Henrik Mørch (Borgerlisten).

Vi vil meget snart ligge en navneliste på hjemmesiden med de kandidater, som var med til at stemme for en forbindelse over Egholm, samt over hvem der stemte i mod.

Share Your Thoughts